dimecres, 12 de març del 2008

El chiki chiki, l'èxit de l'any?

Rodolfo Chikilicuatre és l’escollit per representar Espanya en el Festival d’Eurovisió de Belgrad el 24 de maig. El passat divendres es va celebrar la gala, que pretenia “salvar Eurovisión”, per triar qui seria el candidat d’aquest ant. Chikilicuatre i la seva cançó "Baila el Chiki Chiki" han estat els escollits per la major part de l’audiència, que tenia l’última paraula a l’hora de triar qui seria el guanyador de la gala i el representant que aniria el maig a Belgrad.
Rodolfo Chikilicuatre, o el que és igual, el “Gilipolles” del Buenafuente és un producte comercial que va néixer amb l’única finalitat d’aconseguir arribar a ser el representant espanyol amb aquesta cançó:


Perrea, perrea!

El chiqui-chiqui mola mogollón,

lo bailan en la China y también en Alcorcón.

Dale chiqui-chiqui a esa morenita,

que el chiqui-chiqui la pone muy tontita!

Lo baila Rajoy,

lo baila Hugo Chávez,

lo baila Zapatero,

mi amol, ya tu sabeh!

Lo bailan los brothers,

lo baila mi hermano,

lo baila mi mulata con las bragas en la mano!

Y el chiqui-chiqui se baila así:

1! EL BREIKINDANCE!

2! EL CRUSAÍTO

3! EL MAIQUEL YASON

4! EL ROBOCOP!

Baila chiqui-chiqui,

baila chiqui-chiqui,

lo bailan los heavys y también los frikis!

Lo bailan en la cárcel,

lo bailan en la escuela,

lo baila mi madre y también mi abuela!

Lo canta el tigre puma con su traje a rayas

y Juan Carlos le dice: ¿Porqué no te callas?

En el velatorio del Padre Damián,

pusieron el chiqui-chiqui y el muerto a bailar!

Y el chiqui-chiqui se baila así:

1! EL BREIKINDANCE!

2! EL CRUSAÍTO

3! EL MAIQUEL YASON

4! EL ROBOCOP!


Aquest any es va intentar fer canvis en la selecció dels finalistes a anar a Eurovisió, incorporant les noves tecnologies i a partir d’elles fomentar una major participació de la gent per a donar altre cop popularitat a aquest Festival que amb els anys ha anat perdent adeptes, qualitat i popularitat. Aquest fet ha estat clau en l’elecció del Chikilicuatre, ja que des del programa de La Sexta de l’Andreu Buenafuente s’ha fet una forta campanya per Rodolfo Chikilicuatre, on també ha contribuit de manera decisiva el myspace i els vots els internautes.
Finalment l’equip del Terrat ha aconseguit el que volia: pujar l’audiència del seu programa, però alhora també ha contribuit a que molta gent hagi vist, com a mínim, la gala per triar el representant i segur que portarà a molta gent a veure el Festival només per veure l’actuació del Chikilicuatre.
I és que aquest personatge s’ha convertit en un fenomen de masses, en un producte cultural “friki”, però que arriba a tothom i que aconsegueix centrar moltes de les converses d’aquests darrers dies.
Amb opinions a favor i en contra, el que no podem negar és que aquest personatge és un producte cultural de masses, i que la seva cançó serà un els èxits més sonats de l’any i té molts punts per ser la cançó de l’estiu, a més de ser una de les cançons amb més punts en els sondejos previs al Festival.
Pel que sembla tenim "chiki chiki" per temps...