diumenge, 23 de març del 2008

Chambao dins el Festival del Mil·leni


La IX edició del Festival del Mil·leni ha protagonitzat un lloc destacat en l'agenda cultural de la ciutat de Barcelona des del desembre fins aquest mateix mes de març. Aquest cicle de concerts s'ha caracteritzat, un vegada més, per la gran fusió d'estils artístics i l'heterogeneïtat dels artistes que n'han format el cartell: des de Juliette Gréco, Pasión Vega, Gloria Gaynor, Los chicos del coro o Georges Moustaki, passant per Joaquín Cortés, Jane Birkin, Barbara Hendriks Ana Belén o Jarabe de Palo, fins a arribar a Chambao.

El 18 de març Chambao va tenir la primera cita amb el Palau de la Música, en el primer dels dos concerts que oferirira en el marc del Festival del Mil·leni. El concert va ser extraordinari, com ja ens té acostumats l'ànima d'aquest grup, la Mari, que va aconseguir que el Palau s'omplís d'alegria i positivisme. Fent un repàs a les cançons del seu últim disc "Con otro aire", però sense oblidar grans clàssics com "La playa de Barbate", "Ahí estás tú" o el clàssic de Camarón "Volando voy", el grup va aconseguir transmetre bones dosis d'energia al públic, que ja a la primera cançó estàvem ballant, picant de palmes i cantant al ritme de Chambao. Això sí, seguint els consells de la cantant que a l'inici del concert va dir que tots érem lliures de fer el que volguéssim aquella nit: ballar, cantar o el que fos.

Va ser un concert amb molta unió entre el públic i els artistes, potser també per la proximitat que de per sí ja aporta el Palau, però intensificat per un grup que volia fer disfrutar com mai el seu públic.

Realment, i tot i no ser el primer concert de Chambao al que assistia, aquest concert va ser únic, tant per la qualitat musical, com per la bellesa del Palau, com per la qualitat de les paraules que la Mari transmetia al públic, amb frases com ara: “No deixeu la vostra felicitat en mans de ningú, només en les vostres”.