diumenge, 1 de juny del 2008

Tebeosfera


El passat 21 de maig Manuel Barrero ens va presentar el seu projecte de catalogació, documentació i recursos sobre el còmic a l'Estat espanyol. Ell ha estat un dels precursors de la web Tebeosfera, que pretén ser una web de referència sobre el còmic. En ella trobarem molt ben organitzada, tota la informació referent a la historieta. Tebeosfera va ser una realitat anys enrere, en la primera etapa, però després va patir un procés d'hivernació. Actualment es tornen a moure els engranatges per dona de nou forma a aquesta web i millorar-la si és possible.


Barrero, un gran amant del còmic, ens va presentar aquest projecte d'investigació sobre els còmics, però també ens va fer un repàs sobre la història i el panorama actual del còmic. Es tracta d¡una forma d'expressió que utilitza imatges i textos, amb un potencial enorme de comunicació, ja que fomenta la imaginació del lector. Tot i això, el còmic no és objecte d'estudi fins a Tebeosfera, que pretén tenir un nomenclator, un catàleg i una bibliografia; pretén tenir una terminologia, notícies i articles relacionats amb el còmic; i tot això amb la intenció de generar una àmplia base de dades sobre el còmic.


Durant tota la seva xerrada va aparèixer un aspecte clau en el còmic, el fet de ser considerat alhora cultura de masses però també art i, per tant, cultura d'elit. És un art que cada vegada més, lligat al fenomen dels dibuixos animats, està arribant a més part de la població i que no només agrada als infants o adolescents, sinó que trobem grans amants del còmic adults, com és el cas de Manuel Barrero.


Per a tots aquells interessats en el còmic no podeu deixar de passar per aquesta pàgina: